Per vuitè any consecutiu "El Butlletí" de Llagostera organitza una nova edició dels Premis Culturals Butlletí, un acte que pretén premiar d'una manera simbòlica totes aquelles entitats i persones que d'una manera totalment desinteressada es mouen incansablement per promoure i potenciar la cultura al nostre poble. 
Els premis es divideixen en 5 categories diferents i els nominats per a cadascuna d'elles han estat proposats per les mateixes entitats locals. 

L'acte de lliurament es celebrarà el diumenge 30 d'abril de 2017 a les 18 h. al Teatre Casino Llagosterenc. Les votacions telemàtiques finalitzaran el dilluns 17 d'abril de 2017. S'habilitaran algunes urnes de votació presencial des del 18 fins al 23 d'abril (Sant Jordi)
Volem donar les gràcies a les entitats que han participat en l’elaboració d’aquesta llista, i l’enhorabona als nominats.

 
ACTE CULTURAL

Acte cultural destacat per la seva temàtica, originalitat, tradició, acceptació...

  Astroswing i castanyada còsmica  - Per proposar una festivitat tan tradicional com la castanyada des d'un punt de vista més innovador i festiu.
  Activitats de Can Caciques (sortides, passejades, la Temporal...)  - Per la divulgació de la històsria de Llagostera mitjançant propostes diferents a través de les quals es dóna una visió extensa i interessant de la vida que es duia a terme a la nostra vila anys enrere.
  Aplec de Panedes  - Per ser una activitat popular i tradicional que perdura en el temps, unint en una sola jornada múltiples mostres de la cultura catalana.
  Exposició Grans Dones  - Per l'incalculable valor del contingut d'aquesta exposició, organitzada a mode d'homenatge a totes les dones grans de la nostra vila.
  Exposició de flors, plantes i aparadors  - Per la continuïtat d'un acte que actualment omple el casc antic de colors, olor i flors durant la Festa Major, i que fa que la gent del poble la visiti i descobreixi racons des d'un altre punt de vista.
  Celebració del Dia Internacional de les Dones (concert i maridatge de gastronomies)  - Pel caire festiu i de germanor d'aquest acte reivindicatiu, en què les cultures van unir-se sota el denominador comú de la gastronomia i la música.
  Fira del Batre  - Per la renovada proposta d'aquesta fira, la qual no només permet al visitant conèixer la tècnica del batre, sinó gaudir de propostes molt diverses.
     
TRAJECTÒRIA CULTURAL
Entitat o persona destacats per la seva persistent dedicació a promoure la cultura des de qualsevol àmbit.
  Llagostera en flor  - Per organitzar l'exposició de Flors, Plantes i Aparadors durant els darrers 26 anys i així fer florir la Festa Major.
  Centre d'Interpretació Can Caciques  - Per la revaloració de l'espai de l'antiga casa de Can Caciques i per la importància de la divulgació del seu contingut etnològic.
  Fundació Ramon Noguera  - Per portar 50 anys millorant la qualitat de vida de les persones amb capacitats intel·lectuals diferents.
  Mariàngela Vilallonga  - Per ser una gran difusora del llegat de Mercè Rodoreda, tan propera a Llagostera.
  Marta Albà  - per la seva llarga i persistent labor de recerca i estudi dels diferents àmbits històrics de la nostra vila des de l'Arxiu Municipal.
  Borja Vilallonga  - Per la seva intensa trajectòria com a historiador i col·laborador en destacades universitats i mitjans de comunicació.
  Joan Ventura  - Per la seva dilatada trajectòria com a periodista i escriptor que, entre altres coses, divulga la nostra vila amb el seu estil de vida, els seus personatges i particularitats.
  Rafael Balaguer  - Per difondre i aproximar l'astronomia a través de l'entitat que presideix, a més de col·laborar constantment amb el Centre d'Interpretació de la Sostenibilitat Mas Roig.
 
APORTACIÓ CULTURAL
Entitat o persona que han impulsat la cultura al poble des d'una nova perspectiva, d'una manera innovadora, persistent, contundent...
  Mas Roig Centre d'Interpretació de la Sostenibilitat  - Pel seu 40è aniversari treballant a favor de les energies sostenibles.
  Associació Astronòmica de Llagostera  - Per programar i oferir activitats obertes a tothom amb la voluntat d'aproximar l'astronomia a tots els públics.
  Segadors/es de Llagostera  - Per la seva voluntat de mostrar a la gent la manera de viure i treballar de la nostra pagesia en temps passats, tot mostrant-nos-en tècniques i eines habituals.
  Escola de Música  - Per tota la tasca pedagògica que du a terme i totes les col·laboracions desinteressades que fa en diverses activitats del poble.
  Associació per la recuperació de la memòria històrica de Llagostera  - Per treballar per mantenir viva la memòria històrica del nostre poble.
  Llagostera Ràdio  - Per tants anys d'emissions de contingut informatiu i musical.
  Club de lectura de la Biblioteca Julià Cutiller  - Per oferir als llagosterencs un espai on compartir el gaudi per la lectura.
  Gavarres 365  - Un projecte sobre comunicació periodística que pretén mostrar la realitat de les Gavarres de manera dinàmica i amb visió de futur.
 
ARTISTA LOCAL
Artista local de qualsevol edat i habilitat artística
  Amics del Teatre de Llagostera  - Per les lectures teatrals gesticulades que aquest grup d'actrius i actors llagosterencs ofereixen al poble i a casals catalans d'arreu.
  Puntaires de Llagostera  - Per donar a conèixer arreu del territori el complex art de les puntes.
  Alba Barceló  - Per la seva carrera com a il·lustradora, col·laborant en la realització de cartells i campanyes d'entitats locals, com també per la seva tasca docent a l'Escola Municipal d'Art Pere Mayol.
  Joan Roca  - Per la passió que sent per la pintura, per la seva vinculació amb l'escola d'art i l'exitosa i recent exposició retrospectiva.
  Joan Ventura  - Per la seva dilatada trajectòria com a periodista i escriptor que, entre altres coses, divulga la nostra vila amb el seu estil de vida, els seus personatges i particularitats.
  Francesc Pujadas JR  - Per la valentia d'escriure i posar en escena les seves obres teatrals.
 
PREMI ESPECIAL
Persona o entitat que per les seves actuacions es mereix un reconeixement
  Casal Parroquial Llagosterenc  - Per totes les activitats que fa molts anys ha organitzat, no només per a la mainada sinó també per a tot el poble.
  Enric Pedraza  - Per la seva projecció en el món de l'handbol, com a reconeixement per haver iniciat la seva carrera esportiva al Club Handbol Llagostera i per estar jugant actualment en la 2a lliga estatal d'aquest esport.
  Josep Vilallonga  - Per la seva dedicació i estudi constant i desinteressat de la vida passada de Llagostera, a través dels seus articles i treballs.
  Déborah Pinto  - Per la seva incansable i altruista tasca de cuidar animals abandonats, en especial per haver acollit els nou gossos abandonats en un contenidor.
  Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Llagostera:  - Per la constant tasca de programació i difusió de la cultura, a més de la col·laboració i suport que ofereix a les activitats i propostes de les entitats locals.
 
ATENCIÓ!

AQUEST SISTEMA DE VOTACIÓ EN LÍNIA ESTÀ RESTRINGIT A LES PERSONES RESIDENTS A LLAGOSTERA.
NOMÉS ES PODRÀ REALITZAR UNA SOLA VOTACIÓ PER PERSONA.
El termini de les votacions per Internet finalitzarà el dilluns 17 d'Abril de 2017
DNI/NIF: